RSS Feed

Lav hjemmeside - Sådan får du din egen hjemmeside

20. november 2008 | Off topic
Det behøves ikke at være svært at lave din egen hjemmeside. I denne artikel får du tips & tricks til hvordan du kommer gang. Overordnet er det tre dele i at lave en hjemmeside. Registrering af domænenavn, oprettelse af webhotel og design / programmering af hjemmesiden.

Registrering af domænenavn

Det første der kræves er at du finder dig et passende domænenavn og får det registreret så du har brugsretten til det. Læs evt. artiklen Køb af domænenavn før du bestiller. Det nemmeste er at registrere domænenavnet samtidig med at du bestiller web-hotellet. Et web-hotel er den plads på en server du lejer, for at have din hjemmeside liggende. Ud over selve pladsen på web-hotellet hører der også andre services med. F.eks. besøgsstatistik og muligheden for at oprette egne e-mail adresser.

Surftown - Godt web-hotel

Et godt sted at starte når det kommer til web-hoteller er hos Surftown. Deres priser er til at have med at gøre og deres servere har god oppe tid. Efter du har bestilt domænenavn og web-hotel er dit domæne og hjemmeside hurtigt klar til brug.

Lav hjemmesiden - Design og programmering

Det du mangler nu før du har din egen hjemmeside, er selve indholdet - det vil sige design og programmering. Alle hjemmesider er opbygget i det der hedder HTML (HyperText Markup Language). HTML er det sprog der gør det muligt at lave struktur / layout i tekstdokument. Vil du lave mere avanceret hjemmeside er CSS og PHP to ting der kan anbefales og se nærmere på. Hvis du ikke selv vil bruge tid på at lære HTML og design findes der flere færdige systemer til at administrer hjemmesider.

Wordpres - Gratis hjemmeside system

Et af de mest populære hjemmeside sytemer i øjeblikket er Wordpress. Ved at installere Wordpress får du et system hvor du selv kan oprette tekster, kategorier, uplade billeder osv. Fordelen ved at vælge Wordpress at der findes et utal af færdige plug-ins og layouts. Bemærk at Wordpress er programmeret i PHP og kræver den database. Dette betyder at du under bestillingen af web-hotellet skal vælge en linux server med understøttelse af PHP og MySQL. Hvordan du installere Wordpress kan du læse meget mere om på Wordpress.dk

Update: hvis du ikke ønsker selv at skulle installere Wordpress på dit webhotel kan du nu installere Wordpress med et enkelt klik hos Surftown. Du kan derfor sagtens lave din egen hjemmeside hos Surftown, også selvom du ikke har nogle tekniske kompetencer.

Hjemmesiden er lavet - Hvordan får jeg nogle besøgende?

Du kan læse meget mere om hvad du kan gøre for at skaffe besøgende til din hjemmeside her på siro.dk. Brugervenlighed, design og søgemaskineoptimering er også vigtige emner når det kommer til at have en succesfuld hjemmeside. Artikler om disse emner finder du ligeledes her på siden.


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022