RSS Feed

Undgå problemer - vælg ikke en gratis hjemmeside

16. marts 2009 | Off topic
Det kan ikke anbefales at vælge en gratis hjemmeside udbyder. Som ny opstartet virksomhed eller privat kan virke oplagt at starte med en gratis hjemmeside - der er dog en lang række ulemper forbundet med dette. Læs mere om hvorfor en gratis hjemmeside ikke kan anbefales og lær hvorfor du i dag ligeså godt kan vælge en betalingsløsning fra starten.

Gratis udbydere af hjemmesider viser reklamer på dine sider for at kunne betale deres egne regninger

Et af de mest åbenlyse problemer ved en gratis hjemmeside / web-hotel er at der i de fleste tilfælde vil blive vist reklamer på din hjemmeside. Du får altså en gratis hjemmeside og i bytte bliver får du reklamer på alle dine sider. Som firma brude dette alene være nok til at ikke at vælge en af de mange udbydere af gratis web-hoteller. De reklamer der vil blive vist er så oven i købet ikke relevante for dit indhold og vil derfor kun være til gene for dine besøgende.

Med en gratis løsning bliver www adressen på din side svær at huske

Vælger du at få en gratis hjemmeside får du en hjemmeside der ligger på et subdomæne. F.eks. www.mitnavn.gratishjemmeside.dk. Vælger du derimod at registrere dit eget domænenavn vil både domænenavn og e-mail adresser vil al være nemmere at huske for dine brugere. Vælger du at betale vil din side altså kunne hede www.minside.dk hvilket virker meget mere professionelt og er lettere at huske.

Går din gratis hjemmeside ned er der intet du kan gøre!

Hvis du vælge en betalt løsning i stedet for en gratis hjemmeside vil din udbyder have en form for forpligtigelse til at sørge for at din side virker som den skal. Med en gratis side kan du ikke være sikker på at den server din side ligger på har god oppe tid. Betalte web-hoteller er typisk oppe over 99.8% af tiden, dette kan på ingen måde siges tilfældet for en gratis løsning. Resultatet er at dine besøgende kommer til en side der ikke virker og derfor vender de højst sandsynligt aldrig tilbage.

Lukker din gratis hjemmeside udbyder mister du alt dit arbejde

Endnu et problem med en gratis løsning er at du ikke får dit eget domænenavn. Hvis din gratis udbyder en dag lukker (og dette sker ofte med gratis hjemmesideudbydere) har du mistet alle dine tilbagevendende besøgende og samtidig alle de eksterne links du har fået til din side. Du skal altså til at starte helt forfra med at opbygge links og få besøgende til din side. Hvis du har dit eget domænenavn kan du nemt flytte din side & dine e-mail adresser til et andet web-hotel.

Gratis web-hoteller har oftest ingen support

Til sidst kan det nævnes at du heller ikke forvente nogen form for support hvis din side er gået ned. Ofte kan du ikke gøre så meget andet end at håbe på det bliver ordnet.

 

Kom godt fra start med din hjemmeside - og det behøver ikke koste en formue

I dag koster det ikke ret meget (9-25kr pr. mnd.) at få en god og stabil løsning med eget domænenavn, kunde support, egne e-mail adresser og god oppe tid (f.eks. Surftown).

Mit råd er derfor: hold dig væk fra gratis løsninger, vælg en betalt løsning og kom godt fra start med dit hjemmeside projekt.


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022