RSS Feed

Undgå at sætte forum på din nyopstartede hjemmeside

8. februar 2009 | Off topic

En fejl jeg ofte ser er at folk ønsker at få et forum på deres nyopstartede hjemmeside. Dette er meget sjældent en god ide, det kræver nemlig mange besøgende for at et forum kommer til at virke efter hensigten - at skabe liv, debat og tilbagevende besøgende.

Et dødt forum gør at dine besøgende ikke kommer tilbage

Der findes et utal af hjemmesider med forummer på der ligger øde hen. I stedet for at få de besøgende til at vende tilbage holder de besøgende sig væk for fremtiden. Vi kender det jo alle, der er ikke noget mere trist end at besøge en internetside der ikke viser nogen form for liv. Et forum med 2-3 post inden for de sidste par måneder viser netop dette. Et forum uden aktivitet virker ca. ligeså godt som at sætte et stort skilt i sin forretning op hvor der står: "vi holder lukket alle ugens dage, på nær onsdag fra kl. 17-18".

Jeg anbefaler derfor at du gør det den anden vej rundt. Først skaber du en populær side med mange besøgende og faste læsere. Når du har opnået dette kan du så overveje om du efterfølgende skal ligge et forum på.

Der kræver mange besøgende at få et aktivt forum

De fleste bliver overraskede over hvor mange besøgende det kræver at få et spændende og aktivt forum. Jeg vil sige som minimum 300 målrettede besøgende om dagen for at starte op. Dette afhænger dog i høj grad af hvor aktiv du er med selv at skabe debatter og hvor god du er til at få dine besøgende til at deltage. I den forbindelse er det vigtigt at du i starten sørger for at alle får et godt og fyldestgørende svar på deres spørgsmål.

I starten kan du ikke forvente at brugerne svare på hinandens spørgsmål. Det er ligesom et lokomotiv der skal sættes i gang, i starten går det rigtig trægt. Når det først er kommet op i fart kræver det ikke så meget energi at holde farten, men du skal stadig være der til at holde maskineriet kørende. Med tiden når dit forum er blevet mere populært kan du så give nogle af brugerne den ære at være moderatorer og derved få dem til at overtage de fleste opgaverne. At holde styr på et aktivt forum er en ganske omfattedende opgave, især hvis man skal gøre det alene.

Brug i starten din energi på alt andet end et forum

Så ud over at det kræver en hel del besøgende fra starten kræver det også at du er villig til at bruge en masse tid på at skrive til og med dine brugere på forummet. Mit råd er derfor: start med at lave en rigtig god side. Overvej så efterfølgende om du vil have et forum eller ej.


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022