RSS Feed

Google Adsense - Sådan får du Adsense til at vise målrettede annoncer

6. marts 2009 | Google
En af de vigtigste ting når det kommer til Google Adsense er at de reklamer der vises er relevante i forhold til teksten. Er du en af dem der har oplevet at de Adsense annoncer der vises på din ikke passer til indholdet er du kommer til det rigtige sted. Jeg vil i denne artikel forklarer dig hvad du kan gøre for at få Adsense til at vise målrettede annoncer.

Adsense kigger på mange af samme elementer som søgemaskinerne for at bestemme hvilke annoncer der skal vises

Adsense kigger logisk nok på mange af de samme elementer som søgemaskinerne når den skal bestemme hvilke annoncer der skal vises på en given side. Helt præcist hvad Adsense kigger på oplyser Google ikke, men ved at sørge for at titler (titlen vises i toppen af dit browservindue), overskrifter og dokumentnavne er relevante er du godt på vej i den rigtige retning.

Dokumentnavne og titler er vigtig for målrettede annoncer

F.eks. har jeg valgt at kalde dette dokument "adsense-maalrettede-annoncer.htm" og givet det titlen: "Google Adsense - Sådan får du Adsense til at vise målrettede annoncer". På denne måde har jeg fortalt Google og dermed Adsense hvad dette dokument handler om.

Overskrifter og nøgleord fortæller hvad emnet på din side er

En anden ting du skal se på er dine overskifter. Ved at sørge for at dine overskrifter står i <H1> tags, fremhæver du denne del af teksten. I overskrifterne sørger du så også for at have nogle af dine vigtigste nøgleord. I selve teksten er det ligeledes vigtigt at dine nøgleord bliver nævnt et par gange. Du kan også vælge at fremhæve nogle af nøgleorderne med fed skrift eller italic. Dette er igen med til at fortælle hvor hvad din side handler om.

Adsense kigger på teksten for at bestemme hvilke reklamer der skal vises

Selvom Adsense kigger på hele dokumentet for at bestemme hvilke annoncer der skal vises, er teksten lige efter Adsense reklamen rigtig vigtig. Hvis stadig har problemer med at få målrettede annoncer kan du prøve at få nogle sat nogle flere nøgleord ind i teksten lige efter din Adsense reklame.

Section targeting - Sæt fokus på det vigtigste og undgå tilfældige annoncer

Til sidst kan du bruge Googles egen tag kaldet section targering. Denne tag indsætter du rundt om den tekst du ønsker at Adsense skal bestemme annoncerne ud fra.

<!-- google_ad_section_start -->

Her står den tekst der er relevant for Adsense...

<!-- google_ad_section_end -->

Før du får den ide at skrive en masse nøgleord og sætte section tags rundt om anbefaler Google at du markere en stor del af teksten på din side. Kun at markere en række keywords er altså ikke tilladt. Section targering er dog et godt værktøj til at få fokus på det vigtigste på din side, selve indholdet.

Adsense - Nu udgår du irrelevante og tilfælde annoncer

Du har nu en godt overblik over hvordan du kan få relevante Adsense reklamer på din side. Følg ovenstående og du vil ikke længer få "tilfælde" reklamer på dine sider. Dette er selvfølgelig under forudsætning af at der er annoncører inden for dit emneområde.

Der er også andre ting du kan gøre for at gøre det endnu mere klart hvad din side handler om, men det blive en anden gang jeg ser nærmere på disse. Det var alt for nu, håber snart du kommer forbi siro.dk igen.


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022