RSS Feed

Køb af domænenavn

7. februar 2007 | Markedsføring

Et godt firma-og domænenavn vælges ofte med alt for lidt omhu. Hvis man primært henvender sig til sine kunder gennem ens Internetside er køb af et godt domænenavn vigtigt. Den tid der bruges på at finde det helt rigtige domænenavn vil hurtigt være tjent ind igen, men hvordan finder man et godt navn?

Beskrivende domænenavn

Mange firmaer bruger et beskrivende navn - et navn hvor kunden ud fra navnet kan regne ud hvilken branche det drejer sig om. Dette kan være en stor fordel for små lokale firmaer da det gør markedsføringen lettere i lokale aviser osv.

Hvis forretningen skal udvides til andre områder på et senere tidspunkt kan det dog være et problem, da navnet beskriver et bestemt forretningsområde. Et nyt navn vil være nødvendigt og derfor kan der ikke trækkes på den værdi firmanavnet i forvejen har. Det kan også være svært at finde et ledigt domænenavn ved denne navntype. Men som mindre virksomhed kan det være en fordel med et beskrivende navn.

Opfind dit eget firmanavn

Mange at de store firmaer opfinder deres eget navn. Her lægges der vægt på rytmen og hvordan det føles at sige navnet. F.eks google, jubii, yahoo etc. En af fordelene ved at opfinde sit eget navn er at det er helt unikt og derved er nemt at få registreret rettighederne til navnet. Dette gælder både domænenavnet og selve registreringen af firmaet. Samtidig kan folk godt lide at sige navnet hvilket hjælper i markedsføringen.

Da navnet er selvopfundet har man ingen forudantagelser når man tænker på navnet. Det er derfor op til en selv at få skabt en bevidsthed om navnet og hvad det står for. Denne navnetype anvendes typisk af store internationale virksomheder da det er rigtigt dyrt at få skabt denne absolutte bevidsthed og kræver massiv markedsføring. Som mindre virksomhed kan det dog sagtens lade sige gøre - det tager bare meget længere tid.

Fremtidssikring

Hvilken navnetype du skal vælge afhænger af hvad du vil med din virksomhed. Du skal derfor tænkte lidt ud i fremtiden. Når du har fundet det du mener er et godt domænenavn kan du prøve at stille dig selv disse spørgsmål:

 • Er navnet nemt at udtale?
 • Kan andre indtaste domænenavnet uden at du skal stave til det?
 • Staves navnet som det udtales?
 • Er navnet kort? Mindre end 10 bogstaver anbefales
 • Er navnet unikt?
 • Er det en historie bag navnet?
 • Kan der være noget negativt forbundet med navnet?
 • Er der konkurrenter der har næsten samme navn?
 • Er navnet nemt at huske?
 • Vil navnet være relevant i fremtiden?

Ved sammensatte ord i domænenavnet er det vigtigt at købe navnet med og uden binde streg. Både af hensyn til fejlindtastninger og for at forhindre opkøb af andre. Variationer af domænenavnet med typiske indtastningsfejl kan eventuelt også købes.

Har du fundet et godt navn? - så er det bare med at få registreret domænet.


Webhotel Billigt webhotel?
 • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
  - siro.dk 2022