RSS Feed

Søgemaskineoptimering for nybegyndere

12. januar 2007 | Søgemaskineoptimering

Er du ny inden for søgemaskineoptimering kan du med fordel læse denne guide der hjælper dig med at få flere besøgende ind på din Internetside helt gratis. De vigtigste og mest grundlæggende optimeringsteknikker forklares.

Unikke titler

Det første du skal gøre er at sikre dig at alle dine sider har unikke titler. Der findes stadig masser af Internetsider selv for store firmaer der endnu ikke har fået lavet unikke titler. Title er et af de vigtigste elementer i din HTML kode, men til trods for dette er mange ikke opmærkesomme på betydningen af denne lille kodestump. Unikke og optimerede titler er et must når det kommer til blive fundet i søgemaskinerne.

Title tag'et bestemmer hvilken overskrift der kommer frem i søgemaskinernes resultater. Der derfor vigtigt at titlen giver brugeren lyst til at klikke på netop dit link. De første ord i titlen vægtes højest - her er det derfor godt, så vidt muligt, at få placeret dine primære søgeord for den pågældende side.

Dokumentnavne er vigtige

Et andet vigtigt punkt er navnene på dine dokumenter. Dokumentnavne indgår ligesom titlen i søgemaskinernes vurdering når de skal finde en placering for dine dokumenter i resultaterne. Igen gælder om at få dine primære søgeord ind i dokumentnavnet. Jeg anbefaler 1-3 søgeord i dokumentnavne, adskilt af bindestreg (-).

Skriv gode beskrivelser

Under titlen i søgemaskinernes resultater findes en kort beskrivelse af siden. I mange tilfælde vil teksten der er indtastet i din description (META tag) blive brugt af søgemaskinerne. Her er der altså en god mulighed for at skrive en salgstekst der giver brugeren lyst til at gå ind på siden. Beskrivelsen har ikke stor betydning i vurderingen af en sides relevans, men er som sagt en rigtig godt værktøj til at "sælge" dine sider.

Overskrifter med H formatering anbefales

Ved at anvende H formatering i dine overskrifter vægtes overskrifterne højere end resten af teksten på siden. Dette gør sig gældende for de fleste søgemaskiner. Ved at bruge H fomateringer kan du altså sætte ekstra fokus på dine søgeord og derved dokumenternes relevans.

Linkopbygning

Linkopbygning er blevet rigtig vigtigt når det kommer til at opnår gode resultater i søgemaskinerne - især på Google. Jo flere sider der linker til dig jo bedre placering vil du som udgangspunkt opnå. Det er dog ikke lige meget hvilke sider der linker til dine, siderne skal være relevante i forhold dine (omhandle det samme emne) for at effekten bliver optimal.

tip: tilføj et sitemap på din side og du forbedrer din interne linkstruktur og du er sikker på at søgemaskinerne kan finde alle dine dokumenter

Tilmelding til søgemaskinerne er overflødig

Få nogle enkelte sider der i forvejen optræder på søgemaskinerne (sider der er blevet indexeret) til at linke dig. Søgemaskinerne finder så dine sider helt automatisk og i langt de fleste tilfælde vil du være bedre stillet end hvis du havde tilmeldt dine sider manuelt.

Opdateret indhold er vigtigt

Google belønner i høj grad sider hvor der løbende bliver tilføjet nye tekster og opdateringer. Jo flere nye tekster du ligger ind jo bedre. Generelt kan man sige at en Internetside der er rigtig spændende for brugerne vil blive vurderet på samme måde af søgemaskinerne.

Følg de råd der er givet i denne guide og lav en Internetside der er super for dine brugere med masser af spændende indhold og du er godt på vej til at gøre din Internetside til en succes!


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022