RSS Feed

Vælg den rigtige skærmopløsning

28. december 2007 | Webdesign

Det er ingen hemmelighed at brugerne ikke bryder sig om at scrolle, især ikke horisontalt i deres browser. Det har derfor altid være mange spørgsmål om hvilken opløsning det er bedst at optimere sine sider til. For et par år siden var den generelle tindens at siderne blev optimeret til 800x600, men da denne opløsning næsten ikke bruges mere er det i dag bedst at optimere til 1024x768.

Optimer til en opløsning på 1024x768

Selvom du vælger at optimere dine sider til 1024x768 kan du sagtens opbygge designet således at det også fungere rent designmæssigt i højere opløsninger, f.eks. som det er gjort her på siro.dk. Om et design er bedst med fast bredde eller skalerbar bredde er svært at sige da der er fordele og ulemper ved begge designtyper.

Skalerbart design eller fast vidde?

Et skalerbart design der følger browser vinduets størrelse gør at hele skærmfladen vil blive brugt og at der ikke skal scrolles så meget nedad. Teksten vil dog blive opbrudt og der vil være langt mindre kontrol med tekstens layout. Teksten kan kommer til se mindre sammenhængende og være svære at læse da linierne kan blive meget lange. Der kan også komme mange enkelt linier med tekst og placeringen af billeder vil ikke kunne bestemmes helt præcist.

Hvis der er designet ud fra en fast bredde og fast font størrelse kan du være sikker på at alle ser siden på samme måde, du kan derfor holde din design stil og sidelayout præcis som du vil have det.

Den reelle vidde skal være mindre en 1024 pixels

Hvis du vælger at optimere dine sider til 1024x768 skal du være opmærksom at scroll-baren i højre side at browseren også fylder nogle pixels. Den reelle vidde på designet skal derfor være nogle pixels mindre 1024. Forskellige undersøgelser viser at brugerne har omkring 890 pixels til rådighed i vidden på grund af browserens scrollbars og andre toolbars.

Optimer til 1024 x768, men sørg for at din side kan læses i alle opløsninger

Selvom din side er optimeret til 1024 x768 er det væsentligt at den også fungere i andre opløsninger. Der er stadig en del anvender en opløsning på 800x600. Lav din side så den fungere optimalt i 1024x768, men så den også kan læses uden problemer i højere og lavere opløsninger.


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022