RSS Feed

Flash webdesign giver problemer

21. maj 2008 | Søgemaskineoptimering

Der er rigtig mange webdesign firmaer der tilbyder webdesign løsninger lavet i Flash. Selvom en Internetside side lavet i Flash kan imponere både grafisk og funktionsmæssigt, er der mange ulemper ved webdesign lavet i Flash. I langt de fleste tilfælde vil det derfor være bedst helt at vælge Flash fra når du skal have designet din Internetside.

Flash og søgemaskiner er en rigtig dårlig kombination

Det er især i forhold til søgemaskinerne at Flash er en rigtig dårlig løsning. Selvom søgemaskinerne er blevet bedre til at læse teksten i Flash filer er teksterne ofte usynlige for søgemaskinerne. Søgemaskiner er i dag rigtig gode til at læse tekster skrevet i HTML (Hyper Text Markup Language), men informationer gemt i grafiskeformater og formater som Flash svære at finde og indeksere. Selv Internetsider hvor kun navigationsmenuer lavet i Flash er problematiske da søgemaskinerne ikke kan følge linksne og derved indeksere teksterne.

Browser funktioner kan ikke anvendes

Ud over at et Flash website har svært ved at blive synlige i søgemaskinerne, er der også en lang række funktioner der ikke kan bruges når en Flash hjemmeside besøges.

  • Tilbage knappen i browseren kan ikke bruges
  • Tekst indhold kan ofte ikke markeres og kopieres. Det kunne f.eks. være kontaktoplysninger til senere brug
  • Undersider kan ikke tilføjes til favoritter

Hjemmesidestatistiker giver også problemer

Ud over disse at disse ofte anvendte funktioner ikke virker på Flash hjemmesider skaber Flash også problemer når det kommer til ens statistiker. Det er utroligt vigtigt at kunne følge med i hvor brugerne kommer fra, hvad de foretager sig og hvorfor de forlader ens side. Med Flash vil det kræve rigtig meget ekstra arbejde at få et statistiksystem op at køre og selvom det er muligt, er det noget langt de færrest Flash udviklere tager hensyn til.

Flash giver ekstra arbejde i forhold til HTML / CSS webdesign

De fleste websites kræver løbende opdateringer og udvidelser. Har du et Flash webdesign vil det være nødvendigt at have en Flashudvikler tilknyttet til at udføre dette arbejde. Hvis du selv skulle have evnerne vil det ikke have så store omkostninger, men det vil stadig tage mere af din tid end hvis dit website var lavet i HTML / CSS. Til sidst kan det nævnes at nogle brugere helt vælger Flash fra for at slippe for reklamebannere.

Flash er rigtig godt til bestemte formål -og typer af websites

Selvom Flash kan være utrolig flot og stilet er det langt bedre at holde sig til HTML og CSS. Både af hensyn til vedligeholdelse, statistiker, ens brugere & søgemaskinerne. Der er dog sider der kan have stor glæde af at være designet i Flash, men dette er oftest store firmaer med etablere brands hvor Flash vil kunne vise firmaet og des produkter frem på den bedst mulige måde.

Flash har masser af fordele og muligheder, det skal dog kun anvendes til bestemte Internetsider og til de rigtige formål.


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022