RSS Feed

Website optimering - Hastigheden er ekstremt vigtig

20. januar 2008 | Webdesign

Engang var det nok at en side var hurtig, i dag skal den være rigtig hurtig for at holde på kunderne. Vores tålmodighed går kun en vej og det er ned af. Det vil derfor tydeligt kunne ses på din bundlinie hvis dit website er langsomt.

Forkert opbygning gør dit website langsomt

Da de første Internet sider så dages lys var vi vant til at vente på at siderne skulle blive vist. Den langsomme hastighed skyldes dengang teknologiens mangler, i dag forholder det sig helt anderledes. Hvis en Internet side i dag er langsom skyldes det enten et overbelastet webhotel eller at siden ikke er optimeret rigtigt.

Mere båndbredde og hurtigere processorer er sjældent løsningen

For at opnå den bedste hastighed skal siden være opbygget rigtigt. I en periode var den typiske løsning opgradere hardwaren med hurtigere processorer og mere båndbredde, men der er virkelig meget at hente ved at se nærmere på sidens opbygning i stedet for. Når en side bliver hentet flere tusinde gang hver dag kan selv en lille smule data der skal hentes gøre en stor forskel.

  • Gør din side nemmere at finde rundt i og brugerne finder hurtigere det de søger og henter tilmed færre sider.

  • Sæt dit website op så siderne ikke generes dynamisk. Dynamiske sider belaster for alvor serverens processorer, ved at bruge cashed / statiske sider kan hastighed forbedres betydeligt.

  • Det er de færreste sider hvor billederne ikke kan optimeres yderligere, også uden synlige kvalitets tab. Billeder er en nødvendighed for at sælge og præsentere dit produkt bedst muligt, men billederne er også et af de tungeste elementer. At få optimeret billederne på et website kan for gøre en stor forskel.

  • Sørg for så meget som muligt af sides layout / design ligger i eksterne CSS filer (Style Sheets). Første gang en bruger besøger et website bliver CSS filerne hentet og gemt på brugerens egen computer. Næste gang siden besøges hentes CSS filerne direkte fra brugeres egen computer (fra cache filerne) og skal derfor ikke hentes fra din webserver.

  • Ligesom med CSS skal du sørge for at eventuelle java script filer ligger i eksterne filer.

Optimer dit website!

For at fremtidssikre dit website er det vigtigt at have fokus på hastigheden. Vores forventninger til hastigheden på websites bliver kun højere. Dem der ikke hele tiden arbejder på at gøre deres sider bedre vil bliver overhalet at konkurrenten - hastigheden er et vigtigt område når det kommer til dit websites fremtidige succes.


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022