RSS Feed

En hyldest til simpelt web-design

20. november 2007 | Webdesign
En fejl mange begår er at få lavet et nyt design til deres side bare fordi der skal ske noget nyt eller at de synes deres brugere ikke konvertere godt nok. At få lavet et nyt design eller at tilføje nogle flotte effekter på siden er sjældent løsningen.

Skab istedet værdi for dine besøgende

På Internettet handler det om at finde informationer. Hvis din side har et super flot web-design, men ellers ikke er af nogen værdig for dine besøgende vil den aldrig blive en succes. Hvis man ser på nogle af de store internationale virksomheder virker deres hjemmesider umiddelbart kedelige, men det udsende de har er resultatet af mange års udvikling. Der skal være en god grund for at kaste sig ud i at lave et helt nyt design. Dette gør sig især gældende for veletablerede sider.

Godt web-design hjælper dine brugere på vej

Et godt web-design kan sammenlignes med baggrundsmusikken i en film. Musikken understøtter det filmen handler om, i langt de fleste tilfælde fungerer musikken optimalt hvis man ikke bevidst ligger mærke til baggrundsmusikken. På sammen måde skal designet på en Internet side guide brugeren i den rigtige retning, men ikke være det styrende element. Der er selvfølgelig undtagelser, men overordnet forholder det sig sådan.

Indholdet / din service er det vigtigste

At have en flash introduktion på sin side er helt overflødigt, brugeren er ikke kommet for at se en to minutter lang animation. Hvor vigtig er animationen når firmaet selv sætter en skip knap på? Derudover er det en rigtig dårlig ide i forhold til søgemaskinerne. Det er indholdet / den service du giver dine kunder der er vigtigst, designet skal hjælpe kunderne med at finde det de søger.

Brugervenligt web-design handler om balance

Nogle web-designere har den holdning at man udelukkende skal fokusere på funktionaliteten og glemme alt om design. Dette mener jeg er en fejl, det handler om at finde den rigtige balance for det enkelte firma. Oftest vil dette være et simpelt, men brugevenligt design. Selvom det kan det lyde nemmere at lave et enkelt design er det ofte sværere da alt det overflødige skal skæres væk. Nu er man er tvunget til at tænke alle elementer igennem og kun have de mest essentielle elementer med i det endelige design.


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022