RSS Feed

JPEG eller GIF? - Vælg det rigtige format

5. februar 2008 | Webdesign
Selvom at JPEG og GIF er to filformater der har været brugt i lang tid ses det overraskende tit at det bedste filformat ikke bliver brugt. Der er ikke sådan at det ene format er bedre end det andet - begge formater er gode til hver sin type billeder.

Ved at optimere billederne bliver dine sider hurtigere at hente, serveren bliver belastet mindre og brugerne vil ikke kunne se forskel.

Brug GIF formatet til billeder med store ensfarvede flader

Brug GIF til simple illustrationer med store flader med ens farver. Denne type billeder vil visuelt se bedre ud end det tilsvarende billede i JPEG. GIF gør det også muligt at tilføje animationer til din side på en nem måde.

  • GIF gør det muligt at vælge én farve der skal være transparent
  • Et GIF billede kan maksimalt indeholde 256 farver.
  • Ved at nedjustere antallet af farver kan filstørrelsen gøres væsentligt mindre

Brug JPEG formatet til fotografier

Ved bruge JPEG formatet til fotografier kan filstørrelsen reduceres virkelig meget. Billedkvaliteten vil stadig være god. JPEG er ideelt til fotografier, blyantstegninger, vandfarver etc.

  • Et JPEG billede understøtter 16.7 millioner farver (24-bit)
  • Ved at konvertere et billede til JPEG mistes noget af billedets kvalitet. Gem derfor originalbilleder i et andet format på din egen harddisk.

PNG formatet

PNG er det nyeste format og understøttes af de nyeste browsere. PNG er tænkt som en forbedret version af GIF formatet og understøtter derfor flere farver. Det er dog ikke muligt at lave animationer i PNG formatet. GIF formatet er derfor på ingen måde på vej ud.

Optimer dine billeder gør dine brugere glade

Photoshop har alle de features der skal til for at kunne optimere din billeder bedst muligt (save for web). Der kan også fås billigere programmer designet til optimering af billeder til bruger på Internettet. Husk også at tilføje alt tags til dine billeder når du ligger dem online. Ved at optimere dine billeder gør du din side mere brugevenlig og derved dine brugere gladere.


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022