RSS Feed

Vil Hobitten blive filmatiseret af Peter Jackson?

15. januar 2007 | Off topic

En retsag mellem Peter Jackson og New Line forhindrer Peter Jackson i at påbegynde filmatiseringen af Hobitten, men der er dog håb forude for de mange fans af Peter Jacksons Ringenes Herre.

Efter filmatiseringen af Ringenes Herre ser de fleste fans Peter Jackson som den eneste rigtige til at instruere Hobitten. Peter Jackson har udtalt at han gerne vil instruere Hobitten og mange af skuespillerne har meldt ud at de gerne vil samles igen til en filmatisering af J.R.R. Tolkiens første værk.

Kampen om Ringenes Herre

Det er desværre ikke sandsynligt at dette kommer til at ske inden for en overskuelig fremtid. Efter færdiggørelsen af Ringenes Herre trilogien har Peter Jackson sagsøgt New Line for ikke at overholde kontrakten. New Line skulle derfor skylde x antal millioner dollars. Samtidig har Peter Jackson udtalt at han ikke ønsker at gå i gang med Hobitten før denne sag er blevet afgjort.

Peter Jackson som instruktør på Hobitten?

Ringenes HerreEfterfølgende har det bølget frem og tilbage med udmeldinger fra Peter Jackson, skuespillerne, MGM (der har en del af rettighederne til Hobitten) og nu også fra New Lines boss Robert Shaye. Robert Shaye udtaler i et Interview at New line aldrig kommer til at lave film med Peter Jackson igen pga. Peter Jacksons sagsanlæg. I hvert fald ikke så længe det er ham der sidder på posten.

New Line må derfor finde en ny instruktør til filmen, men dette er mildt sagt blevet dårligt modtaget af de mange fans der har truet med at boykotte en film uden Peter Jackson.

New Line mister rettighederne

Der er dog håb forude for de mange fans af Peter Jacksons filmatisering af Ringenes Herre. Tolkien Enterprises (en del af Saul Zaentz Company) ejer nemlig alle rettighederne til J.R.R. Tolkiens værker. I et interview har Zaentz udtalt at rettighederne til Hobitten snarest falder tilbage til deres firma og at Peter Jackson derfor har mulighed for at lave en kontrakt direkte med dem, uden om filmselskaberne.

Hvornår og om Peter Jackson laver en kontrakt med Zaentz er uvist, men det at Zaentz har udtalt at de gerne ser Peter Jackson lave filmen giver håb til alle os fans. Zaentz ser 2008 / 2009 som en realistisk tidsramme for påbegyndelsen af produktionen med Peter Jackson som instruktør.


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022