RSS Feed

Hvad er Google sitemaps?

17. december 2007 | Google

Google sitemaps er et af Googles værktøjer der ofte bliver stillet spørgsmål omkring. Ud fra disse spørgsmål kan det ses at der også er en del misforståelser forbundet med sitemaps. F.eks. tror nogle at sitemaps giver bedre placeringer i søgeresultaterne hvilket ikke er tilfældet. Jeg vil derfor komme med mit syn på sitemaps og herunder en forklaring af hvad Google sitemaps er.

Hvad er Google sitemaps?

Ideen med Google sitemaps er skabe en enkel oversigt over alle siderne på ens website. For at finde ud af om der er kommet nye sider kan Google gennemlæse et enkelt opdateret dokument i stedet for gennemlæse alle siderne. Et sitemap til Google er opbygget i XML og er altså ganske simpelt at lave hvis man ønsker.

Et almindeligt sitemap er bedre

Min holdning er dog at det ikke kan betale sig at bruge tid på Google sitemaps. Der er ikke rigtig nogle fordele i det. Hvis en søgemaskine har problemer med at indeksere dine sider er det bedre at kigge på hvad det er der gør at dine sider ikke bliver indekseret. Et almindeligt sitemap og en god intern linkstruktur vil være ligeså godt, ja faktisk bedre. Derudover kan et "gammeldags" sitemap også hjælpe dine brugere med at finde vej.

Alle er lige uanset om de bruger Google sitemaps

For at give brugerne de bedste resultater er det nødvendigt for Google at have så mange sider i deres databaser som muligt. Dette gør helt naturligt at alle er ligestillet uanset om de bruger Google sitemaps eller ej. At give brugerne de mest relevante resultater er det vigtigste for google, hvorfor skulle dem der bruger sitemaps bliver favoriseret?

Opbyg din side korrekt og glem alt om Google sitemaps

At ens sider skulle blive optaget hurtigere i Googles indeks ved at bruge Google sitemaps har jeg ikke oplevet. Er din side opbygget korrekt og har du et par indkommende links kommer googles robot typisk forbi i løbet af et par dage. Glem alt om Google sitemaps og brug i stedet tiden på at gøre din side endnu bedre for dine brugere :-)


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022