RSS Feed

Kan det betale sig at købe bannerreklamer?

4. september 2007 | Markedsføring

Det er ingen hemmelighed at der bliver brugt flere og flere penge på reklamere på Internettet. Faktisk er Danmark et af de lande i verden hvor der bliver brugt flest penge på annoncering på Internettet pr. indbygger. Der er dog stor forskel hvor det bedst kan betale sig at placere dine annoncepenge.

Vi sortere bannerreklamerne fra

For en del år tilbage var bannerreklamer en af de eneste muligheder for at reklamere på Internettet. Gennem en årrække da Internettet var forholdsvis nyt virkede denne reklameform da også godt, men efterhånden som er blevet bombarderet med flere reklamer er vi også blevet meget bedre til at sortere bannerreklamerne fra. Vi har udviklet "Banner Blindness".

Resultatet er lave klik procenter

I langt de fleste tilfælde kigger vi faktisk slet ikke på bannerreklamerne når vi læser teksten på en side. Der er lavet utallige undersøgelser af dette og alle der har arbejdet med bannereannoncer vil nikke genkendende til lave klik procenter (CTR). At vi automatisk bliver bedre til at sortere reklamerne fra ses også tydeligt på rigtig mange portaler. Bannerne placeres over det hele også oven i selve teksten - vi skal tvinges til at se på dem.

info: CTR = Click Throug Rate

Bannerne skal integreres med sidens design

Jo mere en reklame ligner end reklame jo mindre kigger vi på den, så enkelt er det. Løsningen er derfor at have nogle reklamebannere der passer ind i sidens overordnende stil og design og så vidt muligt at få dem integreret i teksten. Hvis du reklamerer på en side der i forvejen har en masse bannere der blinker og hopper & danser er sikker på at dine bannere i høj grad vil blive ignoreret, især hvis mange af brugere er tilbagevende.

Betal pr. klik og få mest ud af dine penge

I næsten alle tilfælde kan det bedst betale sig at lave aftaler hvor du betaler pr. klik og ikke pr. visning. På denne måde er du sikker på hvad du får ud af kampagnen og kan lave nogle mere passende bannere der i sidste ende vil lede til flere salg.


Webhotel Billigt webhotel?
  • Søger du et godt og billigt webhotel kan jeg anbefale Simply. Jeg har været kunde hos dem gennem mange år og til prisen leverer de ganske enkelt et af de bedste webhoteller i Danmark.
    - siro.dk 2022